ISO 20022

På bakgrunn av EUs regelverk krever finansavtaleloven fra 31. oktober at euro betalinger sendes i henhold til internasjonal standard ISO 20022.

Lovkravet gjelder for alle virksomheter med mer enn 10 ansatte eller over 2 millioner euro i omsetning, samt alle virksomheter i offentlig sektor. Etter hvert vil også bankene fase ut eksisterende filformater med ISO 20022, slik at det vil berøre alle virksomheter. Dette gjelder også kvitteringer og kontoutskrifter.

Z Data er med i BSK ISO 20022-prosjektet og er allerede sertifisert som BSK Ready. Vi er klar til å løfte din virksomhet opp til neste generasjons betalingsløsninger.

 

Hvordan kan Z Data hjelpe deg?

Z Data ConvertX er en komplett løsning for håndtering av den nye ISO 20022-standarden.

Z Data ConvertX tilbyr konvertering av filer til og fra ditt regnskapsprogram til ISO 20022-standarden. I tillegg har Z Data ConvertX også direkteintegrasjon mot en rekke regnskapsprogrammer, og kan derfor i mange tilfeller generere og importere betalingsfiler direkte fra regnskapsprogrammet.

 

Konvertering med automatisk bankintegrasjon

For ytterligere automatisering, tilbyr vi også automatisk bankintegrasjon til Z Data ConvertX. Kort fortalt er dette en løsning hvor filer sendes og hentes automatisk til og fra bank, uten manuelle operasjoner som å laste opp eller ned filer i nettbanken.

iso20022-konvertering-z-data

Eksempel:

  1. Regnskapsprogrammet genererer en fil i et valgfritt format (f.eks. TelePay).
  2. Filen importeres i Z Data ConvertX som genererer ny fil i ISO 20022-standard.
  3. Automatisk bankintegrasjon laster betalingsfilene direkte til banken, alternativet er å laste betalingsfiler på vanlig måte opp til nettbanken.
    (Merk: Eksempelet viser fra regnskap til bank. Z Data ConvertX støtter også konvertering fra bank til regnskap med muligheter for bokføring.)

 

Bankforbindelser i flere land?

ISO 20022-formater er landspesifikke, og i noen tilfeller også bankspesifikke. Z Data ConvertX støtter også ISO 20022-formater for en rekke europeiske land og banker, bl.a. Storbritannia, Tyskland, Nederland, Sverige, Finland, Estland, m.m.

 

Referanser

Noen kunder som har valgt Z Data ConvertX for ISO 20022-håndertering.

referanser_iso_grey

 

Ta kontakt med oss i dag!

Uavhengig av hvilket økonomisystem eller bankforbindelse dere har, kan vi skreddersy en løsning for din organisasjon. Ta kontakt for et uforpliktende tilbud.