Styrker Fintech-miljøet i Bergen: – Sammen kan vi få til internasjonal vekst  - ZData
Skip to Navigation | Skip to Content

Styrker Fintech-miljøet i Bergen: – Sammen kan vi få til internasjonal vekst 

Fire menn I dress, som smiler bredt.
F.v. Thomas Tjøstheim, CPO i ZData, Kjetil Tollevsen, utviklingssjef i ZData, Albert Henrik Vedeler, salgs- og markedssjef i Stacc Escali og Torbjørn Skulstad, daglig leder i Stacc Escali. Foto: Hanna Kvamme

I Bergen har det vokst frem et yrende liv innenfor Fintech, som preges av innovative og nytenkende løsninger. For at mindre selskaper skal kunne komme opp og frem, er det likevel viktig å kunne bruke hverandres ekspertise og ferdigheter.

Nå har ZData sammen med det Bergensbaserte selskapet, Stacc, signert en samarbeidsavtale som vil styrke begge selskapenes vekstambisjoner.

Staccs produkt Escali Financials er et av Skandinavias ledende finans-, treasury- og porteføljesystemer. Kjernefunksjonaliteten omfatter finansielle instrumenter slik som lån, rentesikringer, aksjer og leasing – og selskapet kan skilte med noen av de største selskapene innen investeringer, eiendom, rederier og forsikring på kundelisten.

ZData er på sin side en ledende Open Banking-leverandør mot bedriftsmarkedet i Norden, og tilbyr løsninger som automatiserer kommunikasjon og avstemming mellom regnskap og bank.

Levere API-er

Intensjonen med samarbeidet er at ZData skal levere API-er mot banker til programvareløsningen Escali Financials, slik at produktets utviklere kan fokusere på sin kjernekompetanse, som omhandler måling, administrasjon og regnskapsføring av finansielle instrumenter.

Daglig leder i Stacc Escali, Torbjørn Skulstad, sier at:

Samarbeidet mellom ZData og Stacc styrker FinTech-miljøet i Bergen ytterligere. Sammen kan vi lettere få til internasjonal vekst.

Albert Henrik Vedeler, salgs- og markedssjef i Stacc Escali, mener det ligger et stort potensial i dette.
– Vi forventer å vinne både større anbud og tilby enda bedre tjenester til våre kunder som følge av samarbeidet.  

ZData sin utviklingssjef og produkteier for Open Banking satsningen, Kjetil Tollevsen, ser også frem til et godt samarbeid med Stacc:
– Stacc er et spennende selskap i vekst som satser i de samme markedene som ZData. Løsningene våre komplimenterer hverandre godt og vi gleder oss til å skape gode kundeverdier sammen i årene som kommer.