Summer Intern i ZData - ZData
Skip to Navigation | Skip to Content

Summer Intern i ZData

Hver sommer ansetter ZData flere studenter som får bryne seg på spennende oppgaver i skjæringspunktet mellom teknologi og økonomi. I år har vi vært så heldige å få Ørjan Enes med på laget! Han går 4. året på master i programutvikling, og har vist seg å sette seg inn i nye og ukjente ting svært raskt. Samtidig har han bidratt med god stemming på kontoret med sitt strålende humør og sin noe tørre humor. Les mer om Ørjan sin tid som summer intern i ZData.

Hva er det beste med å ha summer internship i ZData?

– Først og fremst vil jeg trekke frem det svært gode og inkluderende arbeidsmiljøet. Vi har for eksempel bordtennisbord på jobb, og jeg kan trygt si at det allerede har vært flere intense kamper! Det ble også under den første uken arrangert sommerfest med alle ansatte hvor ZDatas årlige sommerkonkurranser ble avholdt. 

– Videre er det en god takhøyde på kontoret. I praksis betyr det at terskelen for å stille spørsmål er svært lav og at tørre vitser er ønsket velkommen – noe som passer meg ypperlig. Alt dette, i kombinasjon med et ungt miljø, gjør at jeg gleder meg til å komme på jobb og at jeg har følt meg velkommen allerede fra første arbeidsdag.

– Jeg trives med å bli gitt mye ansvar fra dag én, noe vi får her i ZData. Ofte får vi oppgaver der vi står fritt til å bestemme selv hvordan vi vil løse dem, i tett samarbeid med teamet. På bakgrunn av dette føler jeg at arbeidet jeg gjør er viktig, og at jeg kan være med å utgjøre en forskjell. Dersom noen står fast, er det alltid erfarne og flinke utviklere å rådføre seg med. I tillegg til å få mye ansvar, har vi også stor frihet hos ZData. Her har vi fleksible arbeidstimer, i tillegg kan vi også arbeide hjemmefra en dag – så lenge jobben blir gjort.

Bortsett fra å spille bordtennis på kontoret, hva har du jobbet med i sommer?

– I sommer jobbet jeg som systemutvikler. Helt i starten fikk jeg oppgaven om å bygge en API-integrasjon mellom et økonomisystem og et av våre nye skybaserte produkter. I ZData skriver vi i C#, med .net som rammeverk. I tillegg finnes det andre team som skriver i Delphi. Ellers begynner dagene med en «standup» hvor utviklerne kommer med en statusoppdatering i forhold til hva de jobber med nå, og skal jobbe med videre. Dette er også en fin anledning for å spørre om hjelp, samt å diskutere problemer vi har støtt på sammen med seniorutviklere.

– Videre har ZData lansert det de kaller «ZData 20%». Her får alle summer interns muligheten til å bruke 20% av tiden sin på å jobbe med et egenvalgt prosjekt. I mitt tilfelle eksperimenterte jeg og tre andre interns med bruk av maskinlæring. Dette var for å avdekke skjulte mønstre i et datasett for å forbedre ZDatas produkter ytterligere. Etter mye prøving og feiling lyktes vi til slutt, og klarte å oppnå tydelige forbedringer. Dette arbeidet har vært veldig spennende og ikke minst svært lærerikt!

– Avslutningsvis vil jeg anbefale alle studenter som liker tekniske utfordringer og som vil bli en del av et fantastisk arbeidsmiljø, å søke enten deltidsjobb eller sommerjobb som systemutvikler i ZData.

Se våre ledige stillinger her

Som mange andre tidligere summer interns i ZData fortsetter Ørjan i en deltidsstilling som systemutvikler til høsten. Vi gleder oss til fortsettelsen og sist, men ikke minst til flere av hans tørre vitser.