Skip to Navigation | Skip to Content

ISO 20022 – Ny standard for betalinger

Fra 31. oktober 2016 må euro-betalinger sendes i henhold til internasjonal standard ISO 20022. Lovkravet gjelder for alle virksomheter med mer enn 10 ansatte eller over 2 millioner euro i omsetning, samt alle virksomheter i offentlig sektor. ZData Pay er en komplett løsning for håndtering av den nye ISO 20022-standarden mot hvilken som helst bankforbindelse.

Hvordan kan ZData hjelpe deg?

ZData Pay er en komplett løsning for håndtering av den nye ISO 20022-standarden. ZData Pay tilbyr konvertering av filer til og fra ditt regnskapsprogram til ISO 20022-standarden. I tillegg har ZData Pay også direkteintegrasjon mot en rekke regnskapsprogrammer, og kan derfor i mange tilfeller generere og importere betalingsfiler direkte fra regnskapsprogrammet.

Konvertering med automatisk bankintegrasjon

For ytterligere automatisering, tilbyr vi også automatisk bankintegrasjon til ZData Pay. Kort fortalt er dette en løsning hvor filer sendes og hentes automatisk til og fra bank, uten manuelle operasjoner som å laste opp eller ned filer i nettbanken.

Bankforbindelser i flere land?

ISO 20022-formater er landspesifikke, og de fleste tilfeller også bankspesifikke. ZData Pay støtter ISO 20022-formater for en rekke europeiske land og banker, bl.a. Norge, Sverige, Danmark, Finland, Storbritannia, Tyskland, Nederland, Estland, m.m.

Muligheter med ISO 20022

ISO 20022 gir blant annet mulighet for at betalinger til samme leverandør kan slås sammen for å spare bankomkostninger. Detaljene kan sendes som e-post eller gjennom en link slik at mottaker får like god informasjon for å se hva det gjelder. Ved å ta vare på de opprinnelige egenreferansene vil regnskapet bli korrekt oppdatert ved innlesing av bankens kvittering.