Skip to Navigation | Skip to Content
Illustrasjon av ansatte hos ZData

Om ZData

ZData leverer en plattform for finansielle applikasjoner og API-er mot det Nordiske bedriftsmarkedet. Plattformen kobler regnskapssystemer og andre finansielle aktører sammen med banker, og tilbyr verdiøkende tjenester og berikelse av data.

Nyhet!

ZData tilbyr nå en løsning for regnskapsgodkjente betalinger (RgB).

Vår historie

ZData har siden 1990 forenklet hverdagen til bedrifter ved å levere løsninger for effektiv betaling, automatisert bokføring og kontroll av regnskap. Vi har 30 års erfaring med å utvikle løsninger i sjiktet mellom regnskap og bank. ZData har vært en nisjeaktør innen betalingsformidling og kontoavstemming, og har levert løsninger som har vært innebygget i bedrifters økonomisystemer. Fra å være en leverandør av programvare, har vi tatt med oss domenekunnskapen fra regnskap og bank og beveget oss over i en infrastrukturrolle. Idag leverer vi en plattform som kobler bank, regnskap og finansielle aktører.

ZData er et norsk, familieeid teknologiselskap. Vi opplever stor vekst og doblet antall ansatte både i 2019 og 2020.

Våre kjernekunder er mellomstore og store bedrifter, samt regnskapsbyråer. Mer enn 55 000 bedrifter bruker i dag ZData for betaling og avstemming.

Plattform for finansielle tjenester

ZData har et tydelig mål om å være markedsledende innen PSD2- og Open Finance-APIer. Vi leverer i dag et Corporate Banking API med funksjonalitet utover PSD2. Vi har integrasjon mot alle bedriftsbanker i Norge og Danmark, samt de største bankene i Sverige og Finland. Flere økonomisystemer og FinTech-aktører benytter vår plattform for all bankkommunikasjon. ZData er en uavhengig aktør i det finansielle markedet og setter alltid kundens behov i sentrum. Det er idag 2400 bedrifter på plattformen.

Verdiøkende tjenester

I tillegg til infrastruktur tilbyr vi verdiøkende tjenester innen smart bokføring, betalinger, kontoavstemming, faktura, svindelkontroll og e-handel. Våre løsninger for automatisering er markedsledende og tilpasset en rekke økonomisystem. Du kan lese mer om våre produkter øverst på siden.

Den komplette infrastrukturen som ZData leverer gjennom sine APIer gjorde at de ble en naturlig samarbeidspartner da vi skulle bygge et nytt skybaserte økonomisystem.