Kundehistorier - ZData
Skip to Navigation | Skip to Content

Kundehistorier

Utvikler morgendagens økonomisystemer

Uni Micro er en av Norges ledende leverandører av teknologi og programvare for økonomi- og regnskapstjenester. I 2017 bygget selskapet et moderne skybasert økonomisystem, Uni Economy, som skulle være så enkelt og brukervennlig for kunder som mulig. Til tross for flott design og smarte funksjoner forble operasjoner knyttet til bank manuelle og tungvinte for kunden.

Selskapet hadde behov for en tredjepart som kunne integrere Uni Economy opp mot banker i Norge. ZData har vært en viktig støttespiller i dette arbeidet, sier Kjartan Solvi, administrerende direktør i Uni Micro.

Vi ønsket å ha en samarbeidspartner som nettopp kunne være bindeleddet mellom oss som regnskapssystem, og bankene. Vi kom tidlig i dialog om dette med ZData, som var tidlig ute og hadde kunder på dette området

Alt av innbetalinger, utbetalinger og kontoinformasjon flyter sømløst mellom banker og Uni Economy via tjenesten Autobank, som ZData står bak. Slik får Uni Economy støtte for alle banker med ett integrasjonspunkt, og skaper en enkel og god opplevelse for sine kunder.

Samarbeidet har gjort det mulig for Uni Micro å fokusere på det de kan best, nemlig å utvikle solide løsninger innenfor regnskapsføring. 

Vi tror veldig på at vi som leverandør av regnskapssystem skal fokusere på å lage regnskapet best mulig, og automatisere prosessene mest mulig. Da er det viktig for oss å ha samarbeidspartnere som er dyktige på det de skal gjøre. Vi har funnet at for håndtering av kommunikasjon med bankene, er ZData en glimrende partner, som gjør at vi samlet sett kan levere veldig gode løsninger til sluttbrukere.

Brukervennlighet i fokus

Uni Economy ble raskt en suksess, og veksten var markant etter lansering. Det er det fjerde økonomisystemet som Uni Micro har utviklet, og er skybasert. Da Uni Economy ble lansert hadde det allerede begynt å komme flere skybaserte økonomisystemer på markedet, forteller Solvi

– Vi så at hvis vi skal være med, så handler det ikke bare om å lage et websystem, men også lage et websystem som er bygget for å håndtere de utfordringene som vil oppstå fremover, forteller Solvi.

Solvi understreker at kunden står i fokus for Uni Micro, og at brukervennlighet derfor er helt essensielt

– Det har alltid vært viktig for oss at det skal være intuitivt, og at det skal være et system som man har lyst til å jobbe i. Vi har veldig sterke krav til brukervennlighet, og da har vi også sterke krav til at våre partnere leverer brukervennlige løsninger, slik at brukerne opplever alt som sømløst.

Langt samarbeid

Samarbeidet mellom Uni Micro og ZData strekker seg langt tilbake i tid. Helt siden 2007 har ZData levert bankavstemningsløsninger til Uni Micro. Solvi forteller at han er godt fornøyd med hvordan samarbeidet har vært siden den gang. 

ZData har vært en god partner for Uni Micro i snart 15 år. Vi har alltid jobbet tett på ulike kunder, og har utfylt hverandre veldig bra. Vi samarbeider veldig godt, og ZData er et selskap som er innovativt og er klar for å ta en posisjon som betalingsformidler i Norge. Det er et selskap som er med på å dra oss fremover, ved at de har spesialkunnskap på et område som er viktig for oss

– Det å kunne ha en partner som du har tillit til og langvarig samarbeid med, og som du vet er dyktig på sitt fagfelt, er viktig for å oppnå suksess.    

– Er det grunnen til at dere valgte ZData fremfor andre?

– Ja. Grunnen til at det var naturlig for oss å velge ZData i 2016, var at vi hadde veldig gode erfaringer med å samarbeide med ZData i ti år. Vi visste at de hadde en bedriftskultur og personer som vi likte å jobbe med, og at de hadde den faglige dyktigheten til å levere de tjenestene vi trengte.